Dutch   |   English

Koolhovenlaan 101
1119 NC Schiphol-Rijk
Netherlands

Looking for something else?

Country Accountant

Vacancy information

Work area

Contract

Level of education

Salary

Branches

Options

Apply
Print
Share |

At the moment we are looking for a:

Country Accountant

From06-03-2024 Locationna Hoursna Educationna

Country Accountant

 

Share our passion:

Wij, bij Yamaha, streven er continu naar onze klanten ‘KANDO’ te laten ervaren. Dit is Japans voor het gevoel van ‘diepe voldoening’ en ‘intense opwinding’ dat je ervaart wanneer je iets van uitzonderlijke waarde tegenkomt. Dit bereiken we door verschillende producten en services te bieden en sinds onze oprichter, Genichi Kawakami, Yamaha Motor in 1955 opgerichte, is dit onze missie geweest. Wat we ook doen, we zijn niet tevreden tot we ‘KANDO’ hebben geleverd.

Nu heb jij de mogelijkheid onderdeel te worden van onze Yamaha familie!

Voor Yamaha Motor Europe N.V., gevestigd op Schiphol-Rijk in Nederland, zijn wij op zoek naar een fulltime Country Accountant voor onze afdeling Finance en Accounting.

Wat ga je doen?

Samen met een fantastisch team van competente, betrokken en gedreven collega’s speel jij een belangrijke rol in het creëren van succes voor ons bedrijf. Je ademt boekhouden en voelt je op je gemak bij het adviseren van je collega’s en onze business.

De rol van de Country Accountant is een sleutelrol binnen een team van professionele accountants. Je bent verantwoordelijk voor het dagelijkse beheer van de financiële en administratieve functies van één of meer landen die onder het Europese hoofdkantoor vallen, met als belangrijkste focus het grootboek en de maand/kwartaal rapportages voor de consolidatie. Je zorgt ervoor dat financiële transacties worden uitgevoerd en gerapporteerd in overeenstemming met het beleid en de procedures zoals bepaald door het management van de divisie.

Waar ben je verantwoordelijk voor:

  • Voorbereiding van overlopende posten, vooruitbetalingen en voorzieningen volgens het divisiebeleid;
  • Het genereren en uitvoeren van grootboekboekingen vóór/na afsluiting;
  • Voltooiing van de maandelijkse balans- en winst- en verliesrekeningen;
  • Voorbereiden en documenteren van periodieke analyses van zowel de B/S- als de P&L-hoofdrekeningen;
  • Coördinatie van de taken die vereist zijn voor de landen onder zijn/haar verantwoordelijkheid, mede uitgevoerd door administratief personeel binnen de F&A Divisie (contante- en banktransacties, subadministraties in A/P, A/R, vaste activa etc.);
  • Initiëren van verbeteringen in systemen om de standaardisatie van F&A-processen te bevorderen;
  • Ondersteuning van het management tijdens het audits;
  • Zorg ervoor dat er goede financiële controles op de financiële rapportage plaatsvinden, in overeenstemming met J-SOX en het financiële en boekhoudkundige beleid.

Wie ben jij?

Een gemotiveerde en inspirerende collega, die graag het bedrijf ondersteunt en zich echt inzet voor het succes van de klant. Je bent een bescheiden teamspeler, die bereid is te leren en niet bang is om uitdagingen aan te gaan. Kwaliteit en professionaliteit liggen u nauw aan het hart.

Wat neem je mee?

  • Een bachelordiploma in Finance & Accounting, Bedrijfseconomie en/of andere gerelateerde studies;
  • 4+ jaar ervaring in Finance & Accounting, bij voorkeur binnen een internationale omgeving;
  • Praktische kennis van de Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk. Het beheersen van andere Europese talen is een voordeel (bijvoorbeeld Frans, Spaans, Italiaans);
  • Uitstekende analytische en administratieve vaardigheden;
  • Vermogen om zonder toezicht te werken en eigen initiatief te nemen, terwijl u over goede interpersoonlijke vaardigheden beschikt en in staat bent om in een team te werken en verantwoordelijk te zijn;
  • Vermogen om te multitasken en op consistente basis strakke deadlines te halen;
  • Vermogen om sterke werkrelaties op te bouwen met collega's uit verschillende landen en culturen;
  • Ervaring met zakelijke/financiële softwarepakketten (MS Excel, AS400, Cognos, Hyperion, SAP etc.).

Wat bieden wij jou?

Naast een marktconform salaris biedt Yamaha je een 13e maand, reiskostenvergoeding, 28 vakantiedagen per jaar en de mogelijkheid om een bonus te verdienen. Je komt te werken in een internationale omgeving waarin je kunt leren en ontwikkelen. Je eerste contract is een tijdelijk contract, maar met de intentie tot verlenging of het aanbieden van een contract voor onbepaalde tijd.

Wij zouden Yamaha Motor niet zijn als we u niet de mogelijkheid zouden bieden om deel te nemen aan ons personeelsfietsprogramma en u personeelskorting te geven op Yamaha-producten!

Over Yamaha Motor Europe 

Yamaha Motor Europe is verantwoordelijk voor het coördineren van de marketing- en verkoopactiviteiten van Yamaha Motor-producten op de Europese markt, voornamelijk: Yamaha-motorfietsen en -scooters, buitenboordmotoren, Wave Runner-watervoertuigen, 4-wielige All-Terrain Vehicles (ATV's), golfauto's , sneeuwscooters en generatoren.

Contact:

Klinkt dit als jouw volgende baan? We ontvangen graag je CV en motivatiebrief (in NL of EN). Je kan reageren door op de LinkedIn ‘Solliciteren’ button te klikken! Mocht je vragen hebben, neem dan gerust contact op met Recruitment@yamaha-motor.nl.

Bureau? Als we je nodig hebben, weten we je te vinden!

© 2024, Yamaha Motor Europe N.V. All rights reserved.

De informatie en/of afbeeldingen gebruikt in deze publicatie mogen niet voor commerciële doeleinden gebruikt worden zonder expliciete toestemming van Yamaha Motor Europe N.V.

 

   
Share vacancy      
24-01-2023 na na na
24-01-2023 na na na